Érkezik az 5. hőhullám

Összefoglalás:

Hétvégére érkezik az 5. hőhullám. Holnap és szombaton még 30 °C körüli maximumok várhatóak, és az éjszakák is frissek maradnak. Azonban vasárnaptól rákapcsol a meleg és megérkezik az újabb hőhullám, ami előreláthatólag jövő hét kedden fog tetőzni 36 °C körüli maximumokkal. 

 Részletezve:

Éjszaka derült, gyengén felhős idő várható. Hajnalban 16, 20 °C köré csökken a hőmérséklet. 
Holnap napközben eleinte sokat süthet a nap, de a délutáni órákban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A hőmérséklet 27, 31 °C köré emelkedhet. 

Szombatra virradó éjszaka javarészt derült idő várható. Hajnalban 17, 21 °C köré csökken  a hőmérséklet. 
Napközben eleinte sokat süthet a nap, később azonban ismét megnövekedhet átmenetileg a gomolyfelhőzet, csapadék továbbra se várható. Délután 28, 32 °C köré emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnapra virradó éjszaka derült, gyengén felhős idő várható. Hajnalban 16, 20 °C köré csökken a hőmérséklet. 
Napközben eleinte a napsütésé lesz a főszerep, azonban a délutáni órákban erőteljesebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és zápor, zivatar is kialakulhat. Délután már rákapcsol a meleg a hőmérséklet 31, 35 °C köré emelkedhet.

Hétfőre virradó éjszaka derült, gyengén felhős idő várható. A hőmérséklet 15, 19 °C köré csökken. 
Napközben is sokat fog sütni a nap, csak délután növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A hőmérséklet 33, 37 °C köré emelkedhet.

Keddre virradó éjszaka derült, csendes idő várható. Hajnalban 18, 22 °C köré csökken a hőmérséklet. 
Napközben sok napsütés várható, de délután átmenetileg ismét megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Várhatóan tetőzik az 5. hőhullám kedden, délután a hőmérséklet 34, 38 °C köré emelkedhet.

Napi adatok:

T.min: 13,6 °C
T.Max: 29,5 °C 

Az elmúlt 24 óra szállópor adatok átlaga:

PM 10: 7 ug/m3
PM 2,5: 8 ug/m3

Copyright 2020 - Göd időjárása - Drón fotók: Hranecz Attila