Előrejelzés

5 napos előrejelzés

Marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás

Továbbra is magas nedvességtartalmú, labilis légtömegek alakítják időjárásunkat, így kedvező feltételeket biztosítanak záporok, zivatarok kialakulására. Főbb kísérő jelenségek a felhőszakadás, jégeső és átmenetileg erős, viharos széllökések lehetnek.

Részletezve:

Az esti óráktól számíthatunk záporeső, zivatar kialakulására. Éjszaka mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok közvetlen közelében lehet átmeneti szélerősödés. A minimum hőmérséklet 10 és 15 fok körül alakulhat.
Napközben is számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra. Mérsékelt, illetve élénk lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok körül alakulhat.

Szombatra virradó éjszaka változóan felhős lesz az ég. Időnként mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum hőmérséklet 11 és 16 fok körül alakulhat.
Napközben erőteljes gomolyfelhő képződésre számíthatunk, záporeső, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt, időnként élénk lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok körül alakulhat.

Vasárnapra virradó éjszaka átmenetileg csökken a felhőzet. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban a minimum hőmérséklet 12 és 16 fok körül alakulhat.
Napközben gomolyfelhők zavarják a napsütést, záporeső, zivatar is kialakulhat. Zivataroktól függetlenül mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok körül alakulhat.

Hétfőre virradó éjszaka változóan felhős lesz az ég. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnali órában a minimum hőmérséklet 12 és 16 fok köré csökkenhet.
Napközben az erőteljes gomolyfelhő képződés miatt záporeső, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok körül alakulhat.

Keddre virradó éjszaka derült, gyengén felhős lesz az ég. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban a minimum hőmérséklet 10 és 15 fok köré csökkenhet.
Napközben változóan felhős, napos időre van kilátás. Mérsékelt, illetve élénk lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 28 fok köré emelkedhet.

Napi adatok:

T.min: +11,6 fok
T.max: +27,4 fok
 
Frissítve: 2024.05.23 18:26
Érvényes: 2024.05.28