Hideg egyhangú idő

Összefoglalás:

Az előttünk álló héten egy anticiklon befolyásolja időjárásunkat. Kedd magasságában a magasban egy hidegcsepp helyezkedhet a térség fölé, hatására több lehet a felhő felettünk, és szerda hajnaltól megjelenhetnek a pára és ködfoltok. Csapadék nem várható. A hét elején hajnalonként fagyni fog, a hét második felére megszűnhetnek a fagyok, és emelkedhet a nappali hőmérséklet. Gyenge lesz a légmozgás.   

 Részletezve:

Derült, gyengén felhős lesz az éjszaka. Az éjszaka folyamán gyorsan csökken a hőmérséklet, hajnalban fagyni fog, a hőmérséklet -1 / -5 °C köré csökkenhet. 
Napközben túlnyomóan napos idő várható, átmenetileg gyengén megnövekedhet a felhőzet. Gyenge délkeleti légmozgás lesz a jellemző. Délután +9 / +13 °C körül várható a csúcshőmérséklet. 

Kedden egy magassági hidegcsepp húzódik fölénk, csapadékot nem fog okozni, de átmenetileg megnövekedhet a felhőzet. Hajnalban még fagyhat, a hőmérséklet 0 / -4 °C köré csökkenhet. Délután se lesz még melegünk, +8 / +12 °C körül várható a maximum hőmérséklet. 

Szerdán hajnalban megjelenhetnek a pára és ködfoltok. A reggeli óráktól fokozatosan feloszlanak. Napközben átmenetileg még megnövekedhet a felhőzet, csapadék továbbra se várható. Gyenge lesz a délkeleti szél. Hajnalban még gyenge fagy előfordúlhat, -2 / +3 °C köré csökkenhet a hőmérséklet. Az előző napokhoz képest délután már pár fokkal melegebb lehet, a hőmérséklet +10, +14 °C köré emelkedhet. 

Csütörtök hajnalban ismét pára és ködfoltok képződhetnek, majd a reggeli óráktól kezdve fokozatosan feloszlanak, és kisüthet a nap. Napközben gyengén felhős idő várható, továbbra is gyenge légmozgással. Csütörtök hajnalban már kisebb eséllyel fordulhat elő fagy, a hőmérséklet +1 / +5 °C köré csökkenhet. Délután már +11 / +14 °C köré emelkedhet a csúcshőmérséklet. 

Péntek hajnalra is képződhetnek pára és ködfoltok, amik a délelőtti órákra fokozatosan feloszlanak. Napközben túlnyomóan napos idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a fátyolfelhőzet. Hajnalban 0 / +5 °C köré csökken a hőmérséklet, délután +11 / +15 °C köré emelkedhet.  

Napi adatok:

T.min: -2,6 °C
T.Max: +14,7 °C 

Az elmúlt 24 óra szállópor adatok átlaga:

PM 2,5: 2 ug/m3
PM 10: 2 ug/m3

Copyright 2020 - Göd időjárása - Drón fotók: Hranecz Attila