Csapadékos, szeles hét előtt állunk

Összefoglalás:

Hétfőn esti órákban megérkezik a változást hozó hidegfront, kedden pedig egy mediterrán ciklon éri el az országot. A héten jelentős csapadék hullhat térségünkben 35-40 mm csapadék összeg is összejöhet péntekig, az északnyugati szelet sokszor fogják élénk, erős lökések kísérni, de egy-egy viharos lökés is előfordulhat. Csütörtöktől lassú javulás veszi kezdetét.

Részletezve:

Változóan felhős lesz az éjszaka, hajnalra +5, +9 °C köré csökken a hőmérséklet. 
Holnap napközben kezdetben változóan felhős lesz felettünk az ég, délután, esti órákban megvastagszik a felhőzet, és megközelíti térségünket a hidegfront. Csapadék is érkezik a fronttal, az északnyugati szél is megerősödhet. A front előtt délután még +14, +18 °C köré emelkedik a hőmérséklet. 

Kedden egy mediterrán ciklon is érkezik. Borult csapadékos idő lesz a jellemző, jelentős csapadék hullhat. A szélet egész nap élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban +2, +6 délután +3, +7 °C fok körül alakul a hőmérséklet. 

Szerda hajnalban a hideg levegő hatására hópelyhek is keveredhetnek a csapadékba, de még némi bizonytalanság van, napközben viszont átmenetileg megszűnhet a csapadék, az ég erősen felhős borult marad. Hajnalban -2, +2, °C délután +2, +6 °C várható. 

Csütörtökre virradó éjszaka erősen felhős, borult idő várható, hajnalban -3, +1 °C köré csökken a hőmérséklet. Napközben ismét érkezhet egy gyengébb csapadékzóna, élénk erős lehet az északnyugati szél, délután +6, +10 °C köré emelkedik a hőmérséklet. 

Pénteken lassú javulás veszi kezdetét, hajnalban változóan felhős lesz az ég felettünk, a hőmérséklet -2, +2 °C köré csökken.
Napközben is változóan felhős lesz felettünk az ég, délután +5, +9 °C köré emelkedhet a hőmérséklet. 

Copyright 2020 - Göd időjárása - Drón fotók: Hranecz Attila